Nieuws

De Wingerd in het nieuws:

 

Augustus rookvrij schoolplein: 

 

Rookvrij schoolplein

Sinds 1 augustus 2020 geldt de wettelijke verplichting voor scholen om te voldoen aan een rookvrij schoolplein. Deze maatregel geldt daarna te allen tijde (24 uur per dag en 7 dagen per week) en betreft dus iedereen die zich op het schoolplein begeeft (personeel, ouders, stagiaires, leveranciers, werklui, bezoekers). Op het schoolplein zelf wordt dit aangegeven met 3 borden en enkele tegels. Ons schoolgebouw zelf is al langer een rookvrij gebouw. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil met deze wettelijke verplichting bereiken, dat onze jongeren later niet gaan roken. Het zal duidelijk zijn waarom dat nog steeds heel belangrijk is. Roken (en meeroken) zijn helaas nog de belangrijkste bronnen van gezondheidsverlies en erger. Met een rookvrij schoolplein willen we onze kinderen helpen een gezonde keuze te maken en hen een goed voorbeeld geven. Uit onderzoeken blijkt namelijk, dat ongeveer de helft van de jongeren hun eerste sigaret rookt op een schoolplein. Kinderen die anderen zien roken, gaan zelf ook eerder roken. Daarom hebben wij als school en ouders/verzorgers een grote verantwoordelijkheid om deze maatregel te handhaven. Onze kinderen horen les te krijgen in een rookvrije omgeving. Daar hoort als gezonde school een rookvrij schoolplein bij. Met zijn allen kunnen we daar op letten en een goed voorbeeld doet goed volgen.

 

 

April: 

 

Wij zijn echt super trots op thuis lerende kinderen maar ook op hun ouders. Jullie zijn kanjers! Hou vol en blijf gezond ! Groetjes Team De Wingerd. 

 

Nieuwsgierig naar wat wij doen aan het leren op afstand voor onze leerlingen? 

Check onze pagina voor het leren op afstand. Op elke pagina zijn de links te vinden voor de andere groepen. 

 

 

 

April: 

 

Paasfeest op De Wingerd ! (Afgelast vanwege Corona-maatregelen)

 

 

 

Interesse in onze school? 

 

Op vrijdag 3 april houden alle SCPO-scholen hun deuren open voor ouders/verzorgers. 

U bent van harte uitgenodigd. 

 

Wilt u eerder een rondleiding of kennismakingsgesprek neem dan contact op met Silke Tuininga directie@wingerdlelystad.nl of 0320-222745

 

(Afgelast vanwege Corona-maatregelen)

 

 

Maart: 

 

Flevopost 29 maart

 

December: 

 

omroep flevoland: juf Greet stopt ermee na 41 jaar Wingerd !

 

Zo lang op één school dat kan alleen maar op de leukste school van Lelystad. 

Hart vol van onderwijs ! 

 

November:

 

Onze ouderavond ! 

 

 

 

 

 

 

Oktober: 

De opbrengst van de actie was: €688,75

10% van dit bedrag komt ten goede aan onze schoolbibliotheek.

 

Flevopost 14 mei

 

Flevopost 21 juni