Kids

Bewegingsonderwijs

Dit schooljaar hebben al onze groepen 2x per week gym van onze vakleerkracht Markus.  

Vanwege het uitbreiden van onze groepen hebben de kleuters ook gymlessen in het speellokaal van de Regenboog.

 

Gymkleding
Alle kinderen dragen tijdens de gymlessen gymschoenen. Voor de veiligheid raden wij schoenen aan met stroeve, witte zolen. Voor de kleuters vragen wij u dringend om uw kind gymschoenen met een elastieken bandjes of met klittenband mee te geven (i.v.m. de kostbare tijd liever geen veters). De schoenen van de kleuters blijven op school.
Vanaf groep 3 dragen de leerlingen een gympak, turnbroek, sportbroek en/of T-shirt tijdens de gymlessen. De gymkleding moet aan het eind van de schooldag weer mee naar huis worden genomen. 

  

Sport- en speldagen

Leerlingen kunnen buiten de lessen om ook deelnemen aan een aantal vaste sportevenementen. Deze evenementen vinden niet onder verantwoordelijkheid van de school plaats. Ouders spelen een belangrijke rol in de begeleiding van deze activiteiten en het toezicht op de deelnemers. Leerkrachten zijn vaak wel in enigerlei rol bij de evenementen betrokken, voor een deel als deelnemer/begeleider, of in de rol van middelaar/organisator en niet te vergeten als supporter.
Inschrijvingen voor de avond4daagse worden door de Schoolraad geregeld. De school leent voor die gelegenheid de schoolhesjes uit, maar organiseert de avondvierdaagse niet. Het al dan niet meelopen door teamleden is op eigen intiatief en titel.
Het korfbal- en voetbaltoernooi wordt centraal via de school geregeld. Dat geldt ook voor de team- en de groepsindeling. De school regelt de begeleiding en de verzorging in overleg met de ouders van de deelnemende kinderen. De school neemt ook deel aan de lokale en meestal regionale damkampioenschappen.
Leerlingen en ouders, die aan sportevenementen deelnemen hebben een verantwoordelijkheid als vertegenwoordiger van de school.

 

Onderaan de pagina kunt u het gymrooster downloaden.